fredag 15 januari 2010

Checkade in kattunge i Kairo och flög till Göteborg

Årets Idiot kan redan utses. Det är mannen som köpte en katt i Egypten och checkade in den som bagage på flygplatsen. Han hävdar att han fått godkännande av veterinär på att katten skulle föras från Egypten till Sverige, och att han trodde att allt gick rätt till. Hur trodde han att katten skulle må i bagageutrymmet under resan? Trodde han att den skulle få eget rum med mat och vatten? Katten var så stressad då den jamade konstant då den hittades, och till slut valde mannen att låta avliva den. Han verkar helt ha missat att i samma sekund som man tar ett djur till sig så har man lovat det att ta hand om det efter bästa förmåga. Djuret ber inte om att få komma till en, vi väljer dem och vi måste förstå att det förpliktigar.

Kissemissen var någonstans mellan 8-10 veckor gammal och fick detta hemska slut på sitt korta liv. Kattplågaren blir åtalad för smuggling och djurplågeri. Jag hoppas så innerligt att han fälls. Jag är så glad att rättsapparaten tagit detta på allvar och agerat på saken. Personligen tror jag att han trodde han kommit på ett bra sätt att spara pengar på att frakta katten som han gjorde.

För mig som våndas över att åka ifrån mina en helg, trots att någon hälsar på dem och klappar och matar dem medan jag är borta känns det helt absurt att packa ner ett lite djur och lämna in det som bagage. Killen i fråga borde kanske själv prova att flyga i en bag och se om det är mysigt...

Kissen på bilden har inget med artikeln att göra. Den är bara söt.

6 kommentarer:

poverina sa...

men vafan händer!? d va d värsta jag hört! va ä d för jävla fel på folk!

Lisa sa...

Jävla helvetes idiot! Var någonstans i en människas tankevärld kan man få för sig att man kan frakta ett djur i en vanlig väska i incheckat bagage? Vet han inte hur kallt det är där? Förstår han inte vilken otrolig skräck det måste vara?
Ett djur är inte bara något man skaffar, utan det är ett liv som man tar på sig ansvar och omsorg för. Precis som när man skaffar barn. Och de ska behandlas lika bra! När ska människor förstå det?

Han är ytterligare en människa som i stort sett förverkat sin mänsklighet, alltså. Någon borde stoppa in honom i en bodybag och checka in honom, så att han får känna på hur kul det är. Bristande kunskap är ingen ursäkt.

Ulrika sa...

Hmm... Att utse årets idiot redan nu är modigt. Med tanke på människors enfald och dumhet är jag säker på att vi kommer att få anledning att återkomma till den utnämningen mer än en gång i år.

Håller i övrigt med dig i varje bokstav och undrar stilla om det inte hade varit bättre att vårda kattungen och avliva gubben...

Anonym sa...

Håller med Ulrika...Katten skulle man låta leva och gubbfan borde fått sprutan.

Callisto sa...

De satte sprutan i fel nacke... Blev SÅ ARG när jag läste om detta. Hur dum får man bli? Årets idiot är nog korad, Ulrika. Kan man verkligen göra så mycket värre saker?

Ann sa...

OK, detta gick inte rätt till. Nedstoppad i en väska och kringkastad (som väskor blir). Men djur brukar resa i bagageutrymmet. Stora hundar stoppas i hundbur och reser där. Det är inte djurplågeri.