lördag 23 augusti 2008

Strippade för att få jobba på OS

I Kina är det visst hård konkurrens om vissa jobb. Så hård att tjejerna som söker går med på allt. Ett gäng kinesiskor rapporteras nu ha strippat för att visa att de besatt de perfekta kroppsmått som förväntades finnas hos en OS-värdinna. Kravspecen var detaljerad nog att ha konstruerats av en civilingenjör med mått och relativa mått.

Ur Aftonbladets artikel:

"När urvalsprocessen var avklarad skickades alla på charmträningsläger utanför Peking. Utbildning pågick 16 timmar om dagen. Under tiden fick de träna kroppsrörelser, dans, stil och ceremoniprocesser. De stod i timmar i höga klackar och log – med tandpetare i munnen.
– I ståövningarna var vi tvungna att stå stilla och le i minst en halvtimme, säger 20-åriga värdinnan Ma Sha."

Världen är en bra sjuk plats. Och kineserna verkar ha en del minst sagt udda värderingar. Hade någon bett mig plocka av mig kläderna för ett jobb hade jag snarast sett till att individen i fråga fick en ny samtalspartner; JÄMO! Jag hade blivit helt tokig. Fast den värsta rapporten angående vad folk får göra för jobb läste jag för ett tag sedan, och det handlade om Sverige. Två individer hade fått klä av sig för att visa att de inte hade några intimpiercings då de sökte jobb inom företagshälsovården. Vad ska man säga? Jag har nog satt ribban lite längre upp än så för min värdighet.

(Av bilden att döma har kineserna löst gåtan med kloning av människor. )

Bild från Aftonbladet.se

3 kommentarer:

att älska alex schulman sa...

egentligen så liknade ingen av tjejerna den andra så mkt att man kan snacka om kloning. som att tro att alla blonda skandinaver ser likadana ut :)


angående din kommentar i min blogg om taekwandotjejens skrikande å viftade med armarna:
hade varit oerhört bra om du också förklarat varför hon alltid skriker, stojar och firar med armarna efter varje någorlunda bra spark.
men mest intresserad är jag av att få reda på varför hon alltid börjar sina matcher med att ksrikandes hoppa upp i luften - medan ingen motståndare verkar göra det.

schyst om du svarar å förklarar läget lite eftersom jag saknar någon som helst koll på den sporten.

/Hiro

Callisto sa...

Du behöver helt enkelt se mer av takd. Och tävlingsidrottare av alla kategorier.

Jag höll på i 8 år med taekwondo, och tycker inte hon verkar särskilt underlig på något sätt.

Om du på allvar är intresserad, kolla på fler matcher, och googla upp regelverket så klarnar det nog. Jag orkar verkligen inte förklara hela sporten för dig.

Gurudas sa...

Du är med på min privata "Hall of fame" av bloggar