lördag 31 maj 2008

LO använder vidriga metoder i sin kampanj

LO har nu i dagarna visat att de är en riktigt rutten organisation. De har nyligen introducerat en kampanj; Sabba inte sjukförsäkringen. I samband med kampanjen skickat ut brev till personer som bor granne med politiker av regeringsfärg och skrivit att deras granne (med namn och allt) vill försämra för de sjuka och skrivit om regeringens förslag i termer som får det att låta som att alla vi som röstar blått endast vill införa ättestupan och sen är det bra med det. De publicerar också på sin hemsida adresserna till riksdagsledamöter. Som pricken över "i" har man också satt ut annonser i lokaltidningar, där man namngett de lokala politikerna. Detta påminner om metoder som extremvänstern och nynazisterna använder. "Vi vet var du bor och tänker tala om det för alla." Vad kommer härnäst? Jeppe Johnsson, moderat politiker i Hörvik, har noterat effekter som drabbar hans familj, i samband med kampanjen:

"Jag tänkte egentligen inte göra något åt det, men sedan var det så många som hörde av sig, fortsätter han. Men ponera att jag hade små barn och de fick höra i skolan på Hörvik att det var mitt fel att kompisarnas mormor inte får någon sjukförsäkring. Det är ganska lågt."

I en dedikerad blogg där man lyfter fram socialdemokratisk lögnpropaganda bemöter skribenten bakom "Mona Ljuger" LO:s kampanj med att ta påståendena som LO presenterar ett och ett och dementera dem. Där kan man bland annat läsa:

LO skriver: Tiotusentals långtidssjukskrivna kommer redan från och med den 1 juli att få sin ersättning sänkt från 80 procent till 75 procent. De flesta har inte haft tillgång till rehabiliteringsåtgärder eller annan hjälp för att komma tillbaka.

Svar: Detta stämmer inte. Sanningen är den att sjukpenningen fortsättningsvis kommer att vara 80 procent. Efter tolv månader införs förlängd sjukpenning, istället för obligatorisk prövning av förtidspension. Denna regering kommer inte att tillåta att människor sorteras ut i förtidspension med 64 procents ersättning. Det räcker med de 550 000 personer som redan skickats ut i permanent utanförskap.

Kampanjen upplevs som obehaglig av fler drabbade, och man ifrågasätter varför LO inte kunnat fina mer smakfulla metoder. Till och med Aftonbladet har tagit in tungt kritiska artiklar om kampanjen. Från LO:s sida konstaterar man att man inte jobbat med denna metodik förr, och att den ska utvärderas. Man säger att syftet varit att skapa debatt. När politikers barn far illa av detta så är det inte roligt längre, och har hamnat utanför vad som kan anses vara acceptabelt. Är detta LO:s svar på att man tappar mark? Att bli hotfulla mot de som inte håller med en? För mig låter detta som allvarliga trakasserier, som jag hoppas blir polisanmälda. LO är verkligen så pinsamma på en nivå som jag inte trodde jag skulle behöva bevittna i svensk politik.

Johan Pehrson har skrivit ett öppet brev till Wanja Lunby-Wedin, där han bland annat uttrycker:

"Om ni nu väljer en så närgången metod, kan man väl åtminstone tycka att ni borde hålla er till sanningen, men breven ni skickar ut är fulla med felaktigheter. Tvärtemot vad ni påstår kommer ingen att kunna få sin sjukpenning indragen utan att rehabilitering och andra åtgärder uttömts. Vi försämrar inte anställningstryggheten. Tvärtom. Vi ger den som varit sjukskriven länge och som vill prova att ta ett annat jobb rätt till tjänstledighet från det gamla jobbet. Och istället för bli förtidspensionerad efter ett år med 64 % ersättning, så införs en möjlighet till förlängd sjukpenning med 75 % ersättning. Varför kan Ni inte berätta hela sanningen för människor?"

Hoppas att denna hemska och sjukt närgångna och aggressiva kampanj dras in snart. Annars kanske vi får gå och knacka på hos Tant Wanja och fråga varför hon gör på detta viset... Ja, granndiskussioner och snack på gatan var ju modellen. Jag tycker att vi som bedömer LO:s kampanj som olämplig och trist samlas hos Wanja för lite bullfika och snack om hur kul det kan vara när ens hemadress och familj och barn blir uthängda för att mossiga politrusker som leker fackpampar inte har fantasi nog att skapa en smakfull och effektiv kampanj.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"I en dedikerad blogg där man lyfter fram socialdemokratisk lögnpropaganda bemöter skribenten bakom "Mona Ljuger" LO:s kampanj med att ta påståendena som LO presenterar ett och ett och dementera dem."

Äran skall gå till Stefan Tornberg, inte mig.

http://stefantornberg.blogspot.com/2008/05/svar-p-los-brev-till-mina-grannar.html

Mvh Peter

Callisto sa...

Hoppsan. Så går det när man skriver halvt i koma. Tack för påpekandet. Men bloggen är fortfarande dedikerad, och på ett bra tema. :)