lördag 17 maj 2008

Barn som våldtar i Frankrike

I Frankrike har nu två pojkar, 11 och 12 år gamla, tittat på porrfilm, och sen våldtog de den ena pojkens 10-åriga lillasyster och filmade övergreppen. Inte nog med detta, men de visade upp sin lilla hemmagjorda sexualdokumentär för folk på skolan.

Jag undrar vad dessa gossar hade fått lära sig om sex och samlevnad innan. Och hur det kom sig att de var ensamma och tittade på porr? Var fanns föräldrarna? Om man som förälder inte tänkt på att begränsa tillgången till porr via filmer och internet bör man i alla fall kanske ha förklarat för barnen vad det som finns där egentligen är för något. Men icke.

Resultatet av att låta barnen härja fritt med medierna som lärare om livet blev en våldtagen 10-åring, vars känsloliv aldrig kommer att bli sig likt. De unga pojkarna kommer antagligen inte att lida bråkdelen av den tid flickan upplever men efter denna händelse. Men tack och lov finns det i alla fall straffsatser för sådant i Frankrike och möjlighet att döma barnen också. Ja, man bör också vårda dem. Men jag tror inte att någon som våldtar sin syster för att göra egen porr och sedan visar upp rullen fattar annat än hårda tag. Jag skulle kunna erbjuda honom ett par rejäla grepp som "pedagogiskt stöd".

2 kommentarer:

Perp sa...

Varför barnen kunnat se på porr hemma: undrar lite i vilken värd du lever och om du har egna barn... I Frankrike finns ingen fritidsverksamhet och föräldrar som går hem innan 19 på kvällen från arbetet och därmed innan chefen blir aldrig befodrade. Visserligen går barnen i skola till 17 (stackarna) men självklart finns det tid att hantera tvn eller datorn på egen hand. Det är väl normalt samma i Sverige för övrigt? Ingen fritidsverksamhet erbjuds, skolan slutar 14, föräldrarna kommer i bästa fall hem vid 16:30.

När det gäller dina handfasta råd och tag och att bura in barn låter som att vi har rätt olika perspektiv på saker och ting... Fängelse löser ju alla problem? Efter fem till tio år i fängelse mellan 12 och 20 kommer de att vara fullfjädrade kriminella som inte har kontakt med någon annan människa som tjänar pengar på riktigt sätt och kan se till att våldta, råna eller mörda på heltid ända tills de blir för gamla i 80årsåldern. Förmodligen har de också lärt sig hur man skall göra för att undkomma upptäckt. Perfekt.
Där tror jag att vi har ett framgångsrecept för att förstöra ett helt land. Fast, då kanske det är bättre att döda alla barn som gör ett snedsteg direkt så kommer det visserligen bli så att Sverige inte finns om hundra år, men problemet är ju löst...

Callisto sa...

Perp,jag lever i samma värld som du, antar jag. På planeten Jorden, i Sverige.

Jag vet vad internet är och vad som finns där, och att alla barn/ungdomar som vill kan få tag på porr. Vad jag undrar är varför föräldrar låtsas så aningslösa och släpper barnen vind för våg. Det spelar ingen roll hur systemet ser ut, någonstans borde man försöka väva in lite sunda värderingar i sina battingar. Vuxna som abdikerar till förmån för andra typer av "uppfostran" får oftast barn som inte förstår var gränserna går. Hur skulle de kunna det?

Vad gäller synen på straff så finns det flera olika sätt att frihetsberöva och försöka leda rätt vilsen ungdom. Men som sagt, jag tror det ska en större vårdapparat till för att räta upp småkillar som våldtar andra barn. Någonstans gick något väldigt snett, och det rätar man inte upp med en klapp på huvudet för dessa.