lördag 29 augusti 2009

Lisa Magnusson har rätt, det är inte snällheten pojkarna torskar på

Återigen är det rabalder kring att flickor bara jagar bad boys och att de snälla pojkarna helt enkelt inte får komma till. Lisa Magnusson har skrivit en insiktsfull blogg om saken där hon konstaterar att snällhet inte är problemet. Däremot så SKYR kvinnor mesiga män. Män som leker dörrmattor, och saknar driv och initiativ.

Jag har pratat med många män som anser sig för snälla för att få ett ligg. Problemet är att ingen av dessa egenligen varit snälla innerst inne. Alltså, de har lagt till med en snäll fasad, och försökt göra saker de anser "snälla" personer gör. De har gjort detta för att de förväntat sig en viss respons från den andra (i det här fallet kvinnan), och när responsen uteblivit så har de glidit in i bitterhet som i vissa fall är svårdold. De har använt snäll-fasaden som lockelse, men inte bara det. De har mer eller mindre ansett att deras "snällhet" förpliktigat vissa gensvar.

Äkta snällhet är inte ett problem, så länge det inte går över i självutplånande och mesighet.

Påklistrad "snällhet" som behäftas med krav och förväntningar på "snällprestationsbelöning" fungerar inte.

De riktigt svåra fallen av bad boys attraherar inte "genomsnittskvinnan", så bara för att fejk-snäll inte gick hem behöver man inte skaffa sig ett rap sheet. Man kan ju prova med att vara sig själv bara, rätt och slätt. För de allra flesta fungerar det allra bäst.

1 kommentar:

Lisa sa...

Den påklistrade eller låtsade snällheten är ofta ett försök att dölja mindre trevliga drag. Ren manipulation, alltså. Mesighet och brist på driv kan väl inte tilltala någon, men låtsad snällhet (eller återkommande påpekanden om att man är snäll) har enligt mina erfarenheter ofta tytt på en passiv-aggressiv personlighet. Som tyvärr snabbt slagit över i aggressivitet och kontrollbehov. Jag litar inte på män som utger sig för att vara snälla, för de brukar inte vara det. (Faktum är att jag bara sett den här tendensen hos män. Hittills.) Äkta snällhet behöver inte annonseras. Lagom bad boy/bad girl-attityd skapar intresse och lite driv, men en äkta bad boy/girl är faktisk ganska tråkig.

Spänning - ja. Mesighet och dold aggressivitet - nej, tack.