tisdag 23 december 2008

Påven och den homosexuella styggelsen

Påven har nu hållit ett tal om att rädda världen. Regnskogen ska räddas, minsann, och så måste vi ju faktiskt rädda världen från homosexualitet också. Ett tal av påven i juletider kunde man tänka sig skulle gå i sann kristen och omfamna mänskligheten i kärlekens namn. Men den kärleken är med starka förbehåll, du måste ha rätt läggning. Påven Benedict XVI beskrev i jultalet relationer som inte är heterosexuella som ”en förstörelse av Guds verk”.

Att man som påve faktiskt påverkar miljoner och åter miljoner människor genom sina uttalanden är kanske käckt när man vill bilda opinion. Men kan man inte hålla sig till sådant som inte skadar människor? Som inte sprider intolerans och diskriminering. Påven har inte en dumstrut på huvudet för inte.

Dessa religiösa dårar som i årtusenden styrt människors liv, lust och sexualitet har knappast visat sig värdiga att förvalta "förtroendet" (som man tvingat till sig med vapenmakt en gång i tiden).
Blogge har den mest underbara juluppmaningen till oss alla; vänd ryggen åt kyrkan.

"Låt oss vända påven och de kristna ryggen nu när julen står för dörren. Låt oss fira vår midvinter, dyrka våra granar och dricka vår jul utan en tanke på den artfrämmande religion som alltjämt försöker förpesta vår kultur och våra traditioner. Låt oss hylla kärleken och jämställdheten, som i fornstora dagar. Låt oss hylla sexualiteten, som brukligt under de fyra årstidsvändningarna. Låt oss oreserverat dyrka den kraft som ger oss en gnutta glädje i detta hårda liv, och låt oss hylla pluralismen i sexualitet likväl som i politik och kultur.
Bränn påven på ett digitalt bål och delta i en
blasfemitävling som livslångt vaccin mot de kristna idiotierna. En gul jul till alla!
"

Jag frågar mig fortfarande hur det kommer sig att så många kristna har så mycket fantasi och åsikter kring homosexualitet. Och så otroligt lite att göra i övrigt, att de kan ägna timmar, månader, år, åt att bilda opinion mot "styggelsen". Get a life. Your own.

13 kommentarer:

Teddy Möller sa...

Att vara kristen och homosexuell är väl like smart som att vara jude och nazist. Jag har alltid sagt att min son får hellre bli bög än religiös, för suga kuk, det är fanimig på riktigt :)

Att homosexualitet skulle vara något sorts hot är ju det löjligaste jag hört, de enda reella hoten mot mäskligheten är religion, girighet och brist på empati.

Mera sex, mindre tjafs som sagt :)

Anonym sa...

Homosexualiteten är nyliberalisternas påhitt i syfte att ha kontroll över människor! Så länge man duger som arbetskraft så skitter man i vad man gör i sin kammare,dvs om man gör det så äckligt med djur,barn eller med person av samma kön!

Anonym sa...

skont att det fortfarande finns en kyrka vars verksamhet utgar fran overtygelsen att Gud existerar och att manniskors skyldighet ar att efterleva Guds bud. dvs skillnad fran svenska statskyrkan som har definierat sin roll som alla minoriteters gosiga anything-goes-sekulara myskurator.

Callisto sa...

Apropå nyliberalt påhitt så rekommenderar jag boken "Gay, en världshistoria". Såvida inte "ny"liberalerna började för tusentals år sedan, så är det knappast "nytt". Fast något säger mig att den raljanta anonyma kommentatorn egentligen inte ville säga ens det med sitt tämligen andefattiga inlägg.

(anonyma kommentarer suger)

Callisto sa...

Till anonym nr 2 vill jag säga att det är tragiskt att det finns en drös människor som tror att de med stöd av en mossig gammal lunta papper som skrivits av män för tusentals år sedan kan få diktera livsvillkor åt andra.

Anonym sa...

Hade det varit meningen att människan skulle leva man/man eller kvinna kvinna.

Då hade människan varit bubbelkönad.

Jesper sa...

På sätt och vis så gillar jag när kyrkan/påven kommer med uttalande som detta. Det gör det hela så mycket lättare för oss att kritisera dom. Smygrasism och smyghomofobi är mycket svårare att bekämpa...

Callisto sa...

Det är fövisso sant att det är bra att veta var man har dessa tomtar som inte förstått att samhället ändrats på några tusen år. Det som skrämmer mig är att uttalanden som detta ger folk "legitimitet" i deras homofobi och kan få igång rent handgripliga utspel "i Guds namn".

Ungefär som när man parodierar på "det kristna kallet" i "Kingdom of Heaven" när slakt av oskyldiga saracener motiverades med högljudda "God wills it". Tror man eller vill tro att man har rätt med stöd i en övergripande moral som inte är ens egen att försvara, så kan människan begå de mest vidriga handlingar.

Hasse sa...

Påven har helt rätt!


Meningen med livet för oss människor precis som för allt annat på jorden är att se till artens fortlevnad. Och det kan inte en kille+kill eller tjeje+tjej!

Callisto sa...

Jag gissar att Hasse äter, skiter, sover och knullar sin fru när hon är fruktbar, och i övrigt äter, skiter och sover.

Olbap sa...

Enligt kristen teologi, och även sett ur det Jesus sa, så älskar Gud och Jesus syndaren, men Jesus och Gud älskar INTE synden. För att syndaren ska kunna reparera sin relation till Gud så måste syndaren ta avstånd från synden (i detta fallet homosexuella handlingar) och närma sig Gud. Gud älskar alla, även horor, knarkare och bögar - men Gud älskar inte deras sätt att leva, han älskar dem för att de är människor. Deras synd avlägsnar dem från Gud, deras kärlek till Guds ord kan närma dem Gud igen.

Callisto sa...

Den där Gud låter inte som en kille som prioriterar helt väsentliga saker, så jag känner inget driv att närma mig honom i alla fall.

Teddy Möller sa...

Fan vad många låtsaskristna som dök upp här då helt plötsligt. Att tro på "gud" är ju faktiskt en vanföreställning, och folk med vanföreställningar ger man Zyprexa. För att få Zyprexa krävs att man får diagnos, så snälla alla religösa, åk till psykakuten nu innan något läskigt händer.
För övrigt, promiskuösitet är faktiskt skojigt.