torsdag 18 december 2008

4 av 5 "prakthomos" är män?

Okej. Det är illa nog som det är utanför gayvärlden med att kvinnor inte syns eller hörs eller tas notis om i samma utsträckning som män. Men när jag spånat igenom de nominerade till årets "whatever", bland annat "årets homo", så saknar jag BRUDAR i line-upen. Ingen kan väl påstå att äkta prakthomos till 80% är MÄN? Hur kan man klämma ur sig en så snedvriden nominering? 1 kvinna, 4 män?

Bara inom musik och litteratur kom det mer damdominans i nomineringarna. Antagligen för att det är TJEJER som sjunger om att de kysser tjejer (det skulle Justin dra till med... "I kissed a boy, and I liked it..."). Och tjejer som skriver om hur det kan vara att vara lesbisk. Hur det är att vara bög "vet" kanske alla redan. För alla har sett "Queer as folk", "Patrik 1,5", och sett glittertransorna på Pride (inte ens alla transor ÄR gay, men ändå). Så de vet. Att vara lesbisk är som ett mysterium för "vanliga dödliga", och då kan man visst fortfarande skriva om det. Men ändå så stinker nomineringarna för 2009. De stinker testosteron.

Det är så man baxnar. Igen. Även i homovärlden är manligheten norm. JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT!!! Dags att fördjupa sig i "Det andra könet" igen och ånga upp sig lite till.

1 kommentar:

Lisa Arnold sa...

http://www.youtube.com/watch?v=TNvCYzg_4Nw&feature=related