måndag 22 december 2008

Nu är det på riktigt, och det SUGER

"...hösten 2009 får FRA fullständig tillgång till all kabeltrafik."

WAAAAAAHHHHHHHH!!! Jag vill jobba för FRA. Eller myndigheterna som ska inrättas för att fatta beslut om tillstånd för signalspaning. Snacka om en attraktiv grupp människor att muta för att få reda på smarriga detaljer om folk. Glöm det där med att hacka system, människor är lättare, och billigare, att komma in via.

Glöm att det är hemligt om du är gay, kinky eller bara allmänt lite småknepig, eller vilka partiers sajter du besöker, vilka communities du är med i och vilka artiklar du läser online. Nu sitter det snart myndighetsfolk och bestämmer vem som ska få se var du surfar och vem du mailar, och vad du skriver.

Jag säger det igen; Vad jag gör, så länge jag inte skadar någon annan, har ingen utomstående med att göra. Det spelar ingen roll i vilket syfte man gör det, vad vanliga Svenssons har för sig ska det inte rotas i.

Regeringen har efter att jag röstat in dem slirat av min topplista till min absoluta shit-list och mitt förtroende för dem kommer inte på överskådlig tid att återupprättas. Vad spelar det för roll om man säger att "
Överskottsinformationen ska rinna förbi. Det som FRA råkar läsa av misstag ska förstöras bums.". DE SKA INTE LÄSA DET JAG SKRIVER!!! De har inte att göra med vilka jag kommunicerar med. FRA, f***ing IPRED-skiten och datalagringslagar... Var kom de ifrån? Det var inget man direkt skyltade med i valkampanjen.

Bodström, olyckligtvis representerandes partiet för De Grå Medel-Svenssons Utan Riktiga Åsikter, verkar stå för några av de få vettiga kommentarerna i debatten, då han skriver att det måste finnas skälig misstanke om brott för att individer ska bli utsatta för spaning. Men det borde gälla allt. Om jag pratar med min mamma om kycklingrecept behöver ingen veta att jag gjort det. Eller om jag SMS:ar min väninna om mina kärleksbekymmer. Och om jag skickar över en fil till en vän så är det inte heller något någon annan ska bry sina små grå med. Trodde jag. Nu ska Storebror ha koll på rubbet. Jag skulle vilja veta hur Storebror garanterar att ingen känslig information läcker ut och skadar individer i denna härva av kontrollbegär.

2 kommentarer:

Mike sa...

Du är riktigt medveten och soft.

Tnk om fler hade huvet och hjärtat på rätt plats,

Callisto sa...

"Medveten och soft"?