tisdag 16 december 2008

Barockt inlägg i våldtäktsdebatten...

Jag HOPPAS att detta inlägg var ett smaklöst och ogenomtänkt skämt. Har kommenterat det på den aktuella bloggen, men jag är tyvärr inte säker på att det är på dåligt skoj.

Citat som

"Vad som är mycket viktigt att ha klart för sig är att mannen är mycket kåtare än kvinnan. Forskningen visar att mannen i det enskilda fallet kan vara upp till femtio gånger kåtare än kvinnan..."

gör ju att man vill bröja gråta. Är vi på stenåldern? Skämt eller inte, det är oroväckande nog att någon skrivit ner detta. Hur har man mätt detta förresten? Även om skribenten trycker på att skulden aldrig är kvinnans, så kommer längre ner i inlägget följande:

"Den västerländska kvinnan däremot gör vad hon kan för att vara så sexig som möjligt i framtoningen med påföljd att mycket starka och i grunden icke önskvärda sexuella energier formligen blixtrar fram längs hennes väg. Därför skulle både män och kvinnor vinna på att kvinnan tonar ner sina kvinnliga företräden något och befriar sig från det grepp modeindustrin och lättviktiga dokussåpor och annat dylikt fortfarande håller henne i."

Så mossigt och så otroligt heteronormativt. Även om de flesta tjejer i kjol gärna drar blickar till sig från just MÄN så är inte alla locksignaler avsedda för män. Erfarenhetsmässigt vet jag at de flesta män tolkar det så, att jag bjuder ut mig för just honom genom att visa lite hud. Men för att använda just mitt fall som exempel så är ju jag intresserad av att KVINNOR ska titta. Och att använda sig av sexuella locksignaler betyder ju ingalunda att vem som helst ska få ta för sig, ens inom det kön man önskar attrahera.

Jag tror att allt vore enklare om pojkar redan i vaggan fick lära sig att nej, de kan inte få allt de pekar på för att de har snopp. Det skulle underlätta diskussionerna om att kvinnan kan visa upp vad hon vill och ändå säga nej.

2 kommentarer:

Zerlina sa...

Hmm. Läskig syn det där. Snart får väl nått snille för sig att eftersom män är 50% kåtare än kvinnor så måste kvinnorna lägga band på sig. Burka nästa eller vaddå? Nej, jag tycker att vi sätter ögonbindel på männen i stället, om de nu har sådana problem.

Callisto sa...

Begränsad frigångsrätt, om de verkligen inte kan hålla sin snorre i brallorna när de ser något de vill ha. *!!!*