måndag 9 november 2009

Slakten fortsätter

Idag är AB på bettet igen och slaktar offentligt Karin Tenelius för att hon varit en del av Landmark Education, som tydligen fått uselt rykte och beskrivits som en av landets farligaste sekter. Jag kan hålla med om att det inte är en fjäder i hatten att skylta med en sådan insats i sitt CV, särskilt som de svenska sökträffarna i mångt och mycket handlade om just sektanklagelserna. Men söker man på Karin Tenelius på nätet får man upp dels hennes bok om arbetsmarknadscoaching, och dels en massa trådar till events där hon anlitats som föreläsare och så hennes egna företag och tjänster online. Man kan i alla fall sluta sig till att hon gjort något rätt och uppenbarligen anses ha visst mandat inom sitt område. ABs reportrar gör endast stor sak av att hon jobbat för Landmark, och nämner inte ett ord om att hon faktiskt är frekvent anlitad och i många kretsar ansedd föreläsare. Jag har otroligt svårt för en så enögd rapportering.

Jag börjar misstänka att AB, som ju är vänsterorienterad politiskt, försöker använda dessa "upptäckter" av humbug till att smutskasta regeringen. Larm om missbruk av skattepengar går ju alltid hem bland ABs läsare, som givetvis blir upprörda efter att ha läst artiklarna. Men hur vore det att faktiskt fokusera på fakta för en gångs skull? Att skriva om vad metoderna egentligen innebär, vad människorna bakom dem åstadkommit förutom det som inte ser jättebäst ut i deras meritförteckningar, och vilka resultat som uppnåtts, eller inte.

ABs journalistik går helt och hållet ut på att skriva luddigt och vagt och rikta anklagelser på ett sätt som man vet tar skruv, helt utan att behöver komma med ett uns av fakta eller beskriva läget särskilt ingående. Man profiterar på folks fantasi och oginhet, och basunerar ut att hemska snyltare helt utan kompetens och till och med med omänsklig eller oetisk agenda nästlat sig in på skattepengstråden och skor sig på den. Med tanke på vad man faktiskt har åstadkommit för folks välmående med alla dessa bespottade metoder, så vill jag rekommendera ABs reportrar att börja med något nytt, relevanta fakta. Bygg också gärna texterna på det.

Inga kommentarer: