torsdag 26 november 2009

3 burkar Cocaine...

Nu har visst en koffeinhaltig dryck som heter Cocaine lanserats i Sverige. Varje burk innehåller en koffeinmängd motsvarande tre koppar kaffe, 280mg. Aftonbladets försökspanel bestående av en kvinna bälgade i sig TRE burkar och fick hjärtklappning. NO SHIT?!?! Det kunde man väl ha räknat ut att det går att överdosera även koffein? Det är centralstimulantia, för böveln! Men, är man dum ska man lida. Kan inte säga annat. Även om testet var övervakat och man hade nära till vårdpersonal så hade inte ens jag som är högkonsument av RedBull gett mig in på att hinka i mig motsvarande nio koppar kaffe. DN konstaterar i en kort artikel att redan två burkar är nog för en lättare förgiftning. Därför kändes tre som en bra idé?

1 kommentar:

Lisa sa...

... och igår kom beskedet om att den förbjuds i Sverige. Föga oväntat. Men jag tänker i mitt stilla sinne att man kanske borde sätta sig in i livsmedelslagar och kanske i en liten smula sunt förnuft innan man drar igång tillverkning av en produkt. Bara namnet kändes som en ganska oseriös provokation.
Eftersom koffein är en av mina favoritsubstanser skulle jag inte backa från att testa, om inte namnet var så töntigt, men vem skulle sätta i sig motsvarande 9 koppar kaffe? Stackars mage och CNS...
~L