torsdag 19 juni 2008

Våldsamma katthatare borde låsas in och glömmas bort

Tydligen anser vissa att de får agera hursomhelst om de ogillar en situation. I det här fallet har jag förfasats över att någon/några misshandlat en katt så den fick opereras för att man inte gillar att den går lös ute. Sådana människor borde slås i bojor i ett mörkt hål under marknivå och få ruttna bort i plågor!!! Katten har inte så mycket att säga till om i detta fall, utan är ute på ägarens bevåg. Att ta till våld istället för att tala med ägaren känns helt sinnessjukt. Hoppas de får tag i förövaren, som "lovat" att spika upp katten på garagedörren om den går lös ute igen, och spikar upp honom/henne/dem istället.

Nu är jag inte så mycket för katter ute i stadsmiljö, men det mest för att livet är otroligt riskfyllt för en misse bland bilar och annat bråte som rör sig ute. På landsbygnden hotar rävar och andra djur kissarnas existens, men det känns ändå mer "rätt" än att ha en katt ute och den blir påkörd av grannens kombi.

För dig som gillar katter rekommenderar jag att du anmäler dig som fadder, eller på andra sätt bidrar till att hjälpa utsatta katter via Kattkommando Syd. Jag donerar månadsvis och skänker ibland till speciella insamlingar, som till operationer och annat. Hur gör du?

Inga kommentarer: