tisdag 8 december 2009

No guts, no glory

Den här killen är fantastisk. Inte för att jag vet något om hans politik, men att sticka ut hakan på detta sätt imponerar stort. Joe Laiacona kandiderar till tung politisk post och har helt öppet gått ut med sin BDSM-läggning. Jag tycker detta är otroligt bra. Sådant som leder till en debatt om icke-normativa läggningar är i mina ögon bra. Att en man som kandiderar till "state representative" i USA är helt ute ur garderoben blir en välkommen signal till många som inte vågat sig ut ännu av rädsla för repressalier.

Att vara "pervers" är ju inte direkt en social booster på de flesta arbetsplatser eller i de flesta sociala sammanhang. Tvärtom. Det tisslas och tasslas och tycks en massa, trots att få vet vad det handlar om att vara BDSM-utövare, homo, trans eller bi.

Laiacona uttrycker att staten inte har i hans sovrum att göra. Jag säger detsamma om både stat och kollegor och övrig omgivning. Ingen har med någon annans sexliv att göra. Sexlivet, så länge det handlar om vuxna samtyckande individer, ska inte ha betydelse för karriär och sociala sammanhang. Tyvärr funkar det inte riktigt så idag. Varje förebild som vågar stå för sin läggning i motvind välkomnas varmt. Så oavsett politik, lycka till, Joe. Må debattvindarna blåsa hårt och resultatet bli ett öppnare samhälle för alla.

1 kommentar:

Lisa sa...

Jag är djupt imponerad av Joe Laiacona, för i ett samhälle som är så extremt normativt som USA alltsomoftast ter sig är det modigt att gå ut så som han har gjort. Och han har rätt i att det inte är viktigt för hans kampanj och politiska åsikter att han är gay och leather master, samtidigt som det är underbart att han står för det. Inte på ett "in your face"-sätt som provocerar, men han är den han är, och har mer än en sida.

Det är dags för människor i allmänhet att få upp ögonen för att det inte finns en eller två typer av sexualitet - vi har alla vår helt egna läggning och våra preferenser, och vad som är normalt är bara en attitydfråga. Själv går jag på inställningen Safe, Sane and Consensual.
~L