söndag 11 januari 2009

Tintin- asexuell men snäll?

Nu stormar det i Frankrike, och media rapporterar glatt, sedan man skrivit att Tintin uppenbarligen är gay. Till och med Charles Brenner, som skriver för The Times, har skrivit en artikel om fransmännens flipp då Tintin "outades". Times Online konstaterar helt enkelt att "of course he's gay, ask Snowy".

Kläderna, det faktum att han flyttar ihop med en vän på landet, och att han har en liten fjantig vit vovve, tycks vara det som avgör läggningen. Nu kan jag inte minnas att jag ens funderat över Tintins brist på damsällskap, eller varför han har en sådan hund som han har. Tintin är asexuell, men snäll. Har alltid varit, och kommer alltid att vara, när jag läser böckerna. Sedan vad han kan tänkas göra "bakom kulisserna" känns egentligen... ointressant. Men det är kul att spekulera i det, för sakens skull. Fast frisyren... Den är misstänkt lik den frilla som Patrick i Coupling (=världens bästa humorserie) hade i ett avsnitt och folk han inte kände utgick från att han var gay.
Bilden lånad från The English Blog

En av de som reagerat på påståendet om Tintins läggning undrade ifall man härnäst skulle påstå att Asterix och Obelix vore ett par. Det hade varit high life. Vildsvinsorgierna skulle alltså i så fall kunna antas sluta med andra typer av orgier. Nu vet vi att båda dessa gossar rodnat inför damer och blivit betagna av deras skönhet. Men de kunde ju fortfarande vara bi..?
På romantisk promenad?

Andra kända fantasifigurer som hamnat i blåsväder på grund av sin läggning är Professor Dumbledore, som enligt författaren Rowling är gay.
Albus Dumbledore

För egen del anser jag att det faktiskt behövs mer homossexuella, gärna KVINNLIGA sådana, i böcker, filmer och på synliga poster. Därför är det GULD att Rowling gjort en av huvudkaraktärerna homosexuell. Att boken "Prinsessan Kristalla" kommit ut. Att flatfilmerna blir fler och fler. Att allt fler verkar känna minst en HBT-person numera. Snart är vi inte bara en mystisk otäck massa, utan "the girl next door".

Mer om Tintins värld kan du läsa på DN.se.

Inga kommentarer: