söndag 4 januari 2009

Långt förspel och champagnesex?

Aftonbladet har nu som Plusartikel (betala så får du läsa...) publicerat resultaten av en enkät som handlar om hur kvinnor vill ha sex 2009. Kortversionen kan snåljåpar, eller de som inte orkar bry sig, läsa här.

Ett par saker är skrämmande med detta sätt att resonera kring relationer. Alltså som något man kan göra statistik om och sedan agera efter det.
  1. Vad hände med att fråga sin faktiska partner? Jag tror inte alla kvinnor skulle definiera sina önskemål på detta sätt, och framförallt är det väl samspelet och kommunikationen som är "det" i en relation?
  2. Långt förspel? Förspel är något som enligt mig män har hittat på för att kunna särskilja på det de "måste" göra för att få doppa från själva pumpandet. I min värld finns inte "sex" och "förspel" som skiljda aktiviteter. Allt är en del av samma akt mellan de inblandade. "Förspel" låter också som något som "måste till innan det goda", som ett nödvändigt ont. Ungefär som "uppvärmning" på träningen. Det är en del av akten. Punkt.
  3. Att man ska betala för att vara en patetisk sucker och läsa vad främmande kvinnor svarat i en enkät istället för att, som nämndes i punkt 1, prata med sin partner.
Artiklar som denna dumförklarar män, oftast kanske med rätta, vad gäller deras förmåga att hantera en nära intim relation. Och män som inte vågar prata med sin partner av olika skäl får nu ett försök till på sig att slippa. Hur många kvinnor tror ni flyger ill orgasmhimlen sådär plötsligt bara för att deras karlar läst artikeln? Jag är ledsen, gubbar, men det finns inga genvägar. Kommunicera mera.

8 kommentarer:

Peter Familias sa...

Instämmer till fullo med ditt omdöme om artikeln. Sen är det intressant att det går tio "så här vill din tjej ha sex"-artiklar på varje "så här vill din kille ha sex"-artikel i kvällstidningarna.

Det är något man kan dra slutsatser från...

Callisto sa...

Frågan är om kvinor antas veta hur man gör, eller om män antas vara så enkla att man inte kan göra fel?

Peter Familias sa...

Jag tror de där sakerna hänger ihop. Dessvärre leder det till att alldeles för många tjejer helt saknar en clue om vad de kan göra.

Jag vet en tjej i min bekantskapskrets som i samband med någon sorts lek sa att hon var väldigt bra på att suga kuk. När jag frågade henne om vari skickligheten bestod så kunde hon inte förklara. Hon hade inga tankar, inga åsikter, inga synpunkter, inga förklaringar. Hon "bara visste att hon var bra".

Hennes pojkvän förklarade senare för mig att hon sög på att suga, men att han var tacksam för det lilla och att eftersom hon tog alla synpunkter som kritik så vågade han inte ge henne hints.

rubbergirl sa...

Tacka vet jag Flashback där man kan ladda ned alla PLUS-artiklar gratis ;-)
Min kommentar till artikeln: de har glömt att ca 5% av befolkningen lider av bokstavssjukdomar som ofta är lika med trytande tålamod. Långt förspel är tortyr för oss. Dessutom vill vi ha spänning så trivialiteter likt skumbad och champagne går bort, hellre tokiga rollspel. *haha*

Callisto sa...

Den akademiska slutsatsen blir alltså... kommunicera med varandra istället för att läsa fåniga artiklar. Både killar och tjejer måste ju tala om vad de vill och inte vill. Om man inte kommunicerar sina behov och önskemål kanske man får ta att sexlivet suger lika illa som bruden du berättade om, Peter.

Peter Familias sa...

Absolut. Dilemmat där är att människor överlag (inkl jag själv i många situationer) är rätt kassa på att kommunicera med varandra. Dessvärre stannar alla fåniga artiklar vid "ni måste kommunicera" istället för att penetrera själva kommunikationen. Alternativt så rasar det hela ner till den tragiska mars-venus-nivån...

Callisto sa...

Jag är övertygad om att man får en bättre relation, eller i alla fall en relation som avslutas på grund av ärliga orsaker, om man kommunicerar och inte försöker smyga, linda in eller finta. Eller tävla, skrävla, hålla uppe en fasad, eller vad folk ägnar sig åt. Men jag är väl lite väl enkel av mig, folk verkar gilla sina dramer.

Peter Familias sa...

Jag håller med. Det jag menade var att kommunicera är något som man måste lära sig. Det räcker inte med "kommunicera", "var rak" och andra instruktioner. Det är mer komplicerat än så att vara rak, enkel, ärlig och tydlig.