fredag 2 april 2010

Brittisk biskop om kondomer och sex

Skrattade så jag nästan trillade av stolen över artikeln i DN om en brittisk biskop och hans "förståelse" för kondomer. Han kan "kortsiktigt förstå att redskap som skyddar kvinnor är tilltalande". Ojojoj, det är faktiskt rätt stora ord ut munnen på en katolsk biskop, det måste jag faktiskt ge honom.

Men sen kommer det roligaste av allt, som visar att katolska kyrkan missat ett par sekler i utvecklingen:

"Om vi inte har en vision om skönheten i sexualiteten och öppenheten i sexualiteten inför ett av dess grundläggande ändamål, som är skapandet av nytt liv, löper vi risken att reducera den till underhållning, tidsfördriv eller bara ett nöje."


News-flash: Vi är redan där. Vi har egentligen alltid varit där. Våra kroppar kan känna lust både när vi är fruktbara och när vi inte är det. Nu finns det dessutom sätt att slippa bli med barn varje gång man har sex, för det vore ju fasligt opraktiskt. Min metod är nog i och för sig säkrast; dejta inte män, men för heterokvinnorna finns kondomer, p-piller och annat jox att ta till. Tack och lov. Biskopen och övriga katoliker, välkomna till 2000-talet.

Och till sist den roligaste kondomreklamen jag sett, någonsin. Kan man få den översatt så vi kan skicka den till påven och hans vänner?

1 kommentar:

Lisa sa...

Vad vet en katolsk präst om sexualitet överhuvudtaget? (Ja, ja, att döma av de senaste årens ständiga avslöjanden om katolska prästers övergrepp på barn, företrädesvis pojkar, så kanske han vet en del, men ALLA katolska präster är inte pedofiler.) Det är ju inte som om han direkt har provat på den där skönheten och öppenheten. Eller för den skull den rent trevliga, lustfyllda och ibland mycket underhållande faktorn. Jag har en liten nyhet för honom, som antagligen är ungefär lika gammal som mänskligheten: sex är inte enbart för fortplantning. Never has been, never will be. Annat än för fundamentalister som inte förmår att se njutningen i sex.
Djur blir dräktiga när de är fertila. Vi är inte djur i den aspekten. Och tur är väl det, eftersom jag har noll och intet i fortplantningsdrift. Lust har jag icke desto mindre. Men så är jag inte en katolsk biskop heller, eller för den delen vare sig kristen eller straight.

Det är dock alltid lika intressant när någon som lever i avhållsamhet uttalar sig om sex.