fredag 5 mars 2010

Moderat dresscode räddar inte imagen

Tur man är med i ett parti där man får klä sig som man vill. Nu har (m) kommit på att deras representanter ska klä sig "folkligt" och tänka på bakgrunder och gärna svartvitt vid fotografering. Jag är ledsen att säga detta, nej förresten, det är jag inte alls, men (m) behöver mer än en sjysst folklig dresscode för att uppfattas som folkliga. Sjukförsäkringarna och jobbsiffermyglet glöms inte bort på grund av att Fredrik R inte har slips på sig längre.

Särskilt efter Axén (bild till höger) och Riviéres (bild till vänster) framfart så känns det som att min stundtals sargade människosyn blir till en ullig och gullig, nästan Disney-liknande variant. Och (m) framstår som världsfrånvända och cyniska, helt utan empati. Så behåll slipsen, pärlorna och de dyra kavajerna, och fortsätt uttalandena om att de som har det sämst förtjänar det för att de är lata och dumma, alternativt sluga simulanter. För då vet vi i alla fall vad vi har att förvänta oss. Som sagt, en gång trodde jag på att man inom blå falangen hade kommit på hur man skulle lösa problemen med långa sjukskrivningar och utanförskap, på riktigt. Jag trodde verkligen att human människosyn och viljan att hjälpa, tillsammans med en omfattande lägesanalys*!!!*, låg till grund för de steg som skulle tas. Jag hade fel på samtliga punkter. Modellen är, som jag tidigare nämnt, densamma som för drömsamhället i filmen "The Beach".

När man baserat på en artikel i Aftonbladet (utan att ens läst hela serien) skriver en artikel i samma tidning och kallar någon simulant så har man tagit sig vatten över huvudet och skrivit "hybris" i pannan på sig själv. Från artikeln:
"Några möjligheter till ett vanligt friskt verksamt liv utanför sjukförsäkringen ser hon inte. Sjukförsäkringen är den enda trygga hamn hon kan tänka sig. Vad hon lider av får vi inte veta. Bara att hon är ”sjuk”, som om frisk – sjuk var ett binärt förhållande, etta nolla.

Hon har fått remiss till psykiatrin men är mest störd över att behöva gå dit. I bakhuvudet på henne surrar tanken att ”jag inte skulle ha behövt åka dit alls, om min grundtrygghet inte hade rubbats”. Tydligare kan hon inte säga att hon inte är särskilt intresserad av att få möjlighet att försörja sig själv och sina barn. Hon vill vara kvar i sjukförsäkringen, ha sin försörjning därifrån och gå fri från krav."

Riviéres människosyn behöver vi inte bara bedöma utifrån den vidriga artikeln. Hon har försett oss med en hel bok *!* om hur hon ser ner på människor i nöd. Låt gå för att det finns fuskare och finns individer som verkligen inte vill arbeta utan ser som sin rätt och "sitt jobb" att suga ut systemet. Men boken... Har bara läst utdrag ur den, men det jag läst gerdefinitivt en läskig bild av hur man kan tänka om andra människor. Alliansfritt Sverige skriver om boken i sin blogg.

Moderaterna behöver inte jeans och enkla blusar eller skjortor. De behöver ett år i Rinkeby, Rosengård eller Hjällbo med tre barn att försörja på socialbidrag. Och sina egna kloner som fattar beslut om deras försörjningsstöd. Sen kanske de kan tänka klart om hur KUUUUUUUL det egentligen är att bli försörjd av välfärdssamhället. Jag tror man kan hålla sig för skratt.

1 kommentar:

Iris sa...

..åååh... mycket bra !!...jag kunde inte sagt det bättre själv!!...JA...tvångsår i Rinkeby...Hjällbo...Hammarkullen Rosengård...för alla politiker som inte fattar hur vanliga människors liv ser ut...!!