lördag 1 november 2008

Mossiga Hägglund tar sig ton...

Kd ger sig inte. De anser att de nu kommit med ett "bra" förslag om en könsneutral äktenskapslagstiftning genom att säga att vigselrätten bör läggas utanför kyrkorna. Men det Stora Problemet kvarstår ju, Kd vägrar fortfarande att gå med på att kalla homoäktenskap för just äktenskap.

Deras "briljanta" förslag, som de dessutom kallar "en utsträckt hand som man bör ta emot med öppet sinne i alliansen", går ut på att alla ska registera sitt partnerskap, straighta som homosar alltså, på en speciell myndighet. Detta skulle inte kallas äktenskap. Äktenskap skulle det endast få kallas om man sedan genomför en speciell ceremoni inom kyrkan, som givetvis då bara skulle genomföra detta på heterosexuella par.

Jag har frågat det innan, men inte fått några vettiga svar på VARFÖR i hela fridens namn är det så viktigt för Hägglund & c/o att paxa begreppet "äktenskap"? All blaja om att äktenskapen skall generera avkomma eller syfta till att göra det innebär att de flesta som gifter sig efter 40 års ålder torskar på det kravet. Och att det står i Bibeln är ett rätt bisarrt argument, då det också står om att bränna offerdjur, orenhet vid menstruation och annat som är både opraktiskt och obrukbart i dagnes samhälle. Men så kommer det upp en skock stofiler som gör det till sin livsuppgift att göra livet surt för folk som inte har samma sexualvanor som de själva. Att man bara orkar. Inte ens när jag stod öga mot oga med en Kd:are och undrade hur man kunde låta en gammal bok stå i vägen för lika villkor för homosexuella i samhälleet fick jag några svar. Han tog min mailadress och skulle skicka den vidare. De vet ju inte ens själva. Snacka om att ha snöat in på något som inte rör deras vardag i ryggen. I vanlig ordning rekommenderar jag införskaffandet av ett liv. Ett eget sådant.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://dagestanmetoden.blogspot.com/2008/11/det-blir-inget-sverige-med-bgktenskap.html