torsdag 20 november 2008

It's the men's world?

På mindre än ett år har två personer nära mig utsatts för olika former av övergrepp från män. I båda fallen har omgivningen MEGA-FAILAT dem. Männen har kommit undan. Den ena sopade golvet med tjejen i fråga, och fick vittnet som slet honom från tjejen då han låg över henne och skulle ta stryptag på henne att inte vittna mot honom. Och polisen som tog anmälan från henne förklarade att då det var första gången han slog henne och de hade varit ihop tidigare, så var det osannolikt att det skulle bli påföljder för honom. Alltså, pojkvänner och ex har ett frivarv på att dänga upp sina damer.

I det andra fallet blev sexuella trakasserier av mer handgripligt slag, som resulterade i en praktfull blåcklocka på förövaren, via hans kompisars vittnesmål omvandlat till att tjejen, som väger 30kg mindre än killen i fråga, helt oprovocerat klippt till honom. Och den kvinnliga chefen på arbetsplatsen väljer att inte tro henne, utan köper att hon plötligt blivit kamikaze-typen.

I det första fallet ville inte ens tjejens föräldrar tro henne, och försökte avråda henne från polisanmälan. I det andra fallet hotar idioten till karl att polisanmäla henne för misshandel om hon "jävlas" med honom. Och hennes chef... hon vill flytta på tjejen. Säger att HAN "ser sig själv som ett offer och det är hans arbetsplats också". WTF?!?!?!?! Det finns förhoppningsvis en extra obekväm plats i Helvetet för kvinnor som gör såhär mot varandra. Och för omgivningen som tar parti för förövaren för att det är mest bekvämt. Vi lever i en värld där kvinnor i stort sett är rättslösa. Där männens tolkning av en situation segrar. Där alla, även omgivningens kvinnor, håller dessa män om ryggen, och tryggar deras tillvaro. Där andra kvinnor gottar sig i att en medsyster råkat illa ut, både för att de själva fått en smarrig fikahistoria att berätta, och för att de fått chansen att klättra socialt på bekostnad av att en medsyster misstänkliggjorts i en övergreppssituation. Världen är en skitplats. Civilisationen är blott en alltför tunn ytputs på samhället. Det är grottmännens värld. Och de ser till att ha hjälp med att behålla den.

Inga kommentarer: