fredag 18 januari 2008

Pojkvänner och ex har frivarv på våld

För inte alltför länge sedan blev en bekant till mig angripen av sin före detta pojkvän, som föste runt henne i ett rum så hon kom hem därifrån blåslagen och tämligen chockad. Polisen hade fått hämta henne, då kontrollfreaket till karl inte heller ville låta henne lämna byggnaden.

Illa nog att hon blev misshandlad, men polisen förklarade också för henne att det oftast inte händer något med förövaren första gången man anmäler. Alltså, för att de haft en relation så bjuder i stort sett samhället honom på en fri omgång av misshandel. Hade han gjort samma sak med en okänd kvinna hade knappast någon ifrågasatt behovet av att döma honom för detta våldsdåd efter första incidenten. Men i och med att hon haft den dåliga smaken att vara tillsammans med honom, så måste det fler incidenter till för att det ska bli allvarligt nog.

Att hon gråtit sönder sin nattsömn och blivit kränkt å det grövsta, och antagligen under lång tid kommer att ha sin känsla av trygghet massakrerad. Det räknas inte. Det måste slås ut tänder eller brytas armar om första gången han bär hand på henne ska räknas. Och om inget gått sönder, så väntar samhället på rond 2 innan något händer.

Det känns bra att veta, att de män kvinnor levt ihop med har rabatt på våldet och dessutom är "första gången gratis".

1 kommentar:

PrincessGaia sa...

slå dom döda dom o bli singel..have fun..som dom här två helt ocensurerade dårarna ^^
rolig o hjärndöd läsning..
http://twoforone.blogg.se/
*kramas*