tisdag 17 augusti 2010

Gay-kuriosa

Hittade lite intressanta länkar och bilder när jag surfade efter bilder till förra inlägget. Bilden till höger är för mig helt bisarr. Jag har, trots åratals engagemang i frågan, inte lyckats hitta kärnan till VARFÖR vissa människor så hett och innerligt bryr sig om vad andra gör i sängkammaren och med vem.

Här finns en sajt där man tvålar till anti-gay-argument med sansad och vettig ton. Bland annat konstaterar man att om homoäktenskap leder till legaliserad pedofili och tidelag, så borde införandet av kristna rutiner som bön leda till slaveri och häxbränning. Amen på den. Har heller aldrig förstått hur en sak automatiskt måste leda till en annan tämligen orelaterad... På sajten finns också en översikt över hur man förhåller sig till homoäktenskap i olika länder.
En annan blogg lyfter situationen i Afrika, med särskild referens till Uganda. Uganda är lite på tapeten med sina tämligen hårda lagar mot homosexualitet. Också intressant läsning. I Afrika är det inte det minsta kul att vara gay,och blir man påkommen går det snabbt över. T ex via stening...
Än en gång, varför i hela världen orkar folk bry sig? Det snackas om "The gay agenda", och "Homolobbyn", företrädesvis i de starkt religiösa leden. Men vad är det egentligen? Tycker bilden nedan sammanfattar agendan på ett bra sätt:


Ibland undrar jag dock om inte homofobin i sig självt är plågsam nog för att lite överseende fnissa åt de värsta dårarna. Tänk att inte kunna gå utanför dörren utan att frukta ett angrepp på de bakre regionerna från en överkåt homosexuell? Ja, sånt händer hela tiden, eller hur. Tänk att inte ens orka vårda sitt egna äktenskap och sina relationer, för att man är fullt upptagen med att oroa sig över att Kalle och Petter gift sig och hur deras äktenskap ska krossa ens egna... Har man inga problem får man skaffa sig, eller nåt. Men jag fattar fortfarande inte poängen.

Inga kommentarer: