tisdag 17 augusti 2010

Älskade och efterläntade barn på väg

Läser med ett leende om det amerikanska paret Neil och David, som väntar tvillingar med en surrogatmamma. Tänker att dessa barn måste vara hett efterlängtade. Deras pappor har valt att gå emot strömmen redan genom att öppet vara ett par, och har nu ansträngt sig till den milda grad för att få barn att två telningar är på väg med lite hjälp. Sätter man dessa pappors hängivenhet inför att bli föräldrat mot alla kvinnor och par som "rekreationsknoppar", som använder barnalstande som "personlig utveckling", eller helt enkelt inte vet vad de annars skulle göra (japp, inte så ovanligt som man kunde önska...).

Det finns givetvis ett antal människor som inte är glada åt detta. Som anser att två BÖGAR inte kan vara lika bra föräldrar som en mamma och pappa. Jag håller inte med. Många gånger har jag hört att barn behöver manliga och kvinnliga förebilder. Jag anser inte att det måste finnas en man och en kvinna under samma tak. Inte heller att man måste ha tillgång till en individ med penis och en med mus för att bli en normalklok person. Exemplen på när det trots kärnfamiljskonstellation inte gick vägen är dessutom så många att man nästan istället borde börja avråda från kärnfamilj om fucked-up-rate vore måttet på familjeformens viabilitet.
Jag är alldeles övertygad om att barn som växer upp med föräldrar som älskar och respekterar varandra och barnet mår bra, oavsett om det är en, två, tre eller fyra personer som är föräldrar, och vad dessa personer har för läggning.
Så därför är jag glad för dessa småttingars skull. De kommer att födas in i en familj som behövt ta ställning, tänka till och planera. Som bestämt sig för att de vill ha barn så innerligt att det är värt mödan med att skaka fram en surrogatmamma. Respekt på den! Grattis, småttingar. Inte alla barn som föds är lika hett önskade och efterlängtade.

1 kommentar:

Anonym sa...

det SKA vara mamma pappa barn. Allt annat är fel eller bristfälligt.

Det är ju väldigt fel och brottsligt att förse homosexuella med små barn.. Det låter ju helt jävla fel det fattar du väl?
gissar på att du också är en flata som inga barn kommer få den vanliga vägen?