söndag 7 juni 2009

Osexigast i världen?

Detta är Charlotte Roche. Hon är författare och har skrivit "Våtmarker", som handlar om en tonårig tjej som gör allt det "den naturliga kvinnan" inte gör; äter, skiter, onanerar, missköter hygienen, och har den dåliga smaken att gilla sig själv ändå. Ja, dåligtdåligtdåligt är det. Hon har spräckt illusionen om hur en naturlig kvinna är. Från AdLibris.com: "Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag."DN.se diskuteras varför boken, som sålts i över en miljon exemplar, blivit sådan hit. En del har kallat den porr, antagligen för att sex ingår i konceptet. Andra har utlyst den till ett feministiskt manifest.

FHM, For Him Magazine, en av världens mest sålda herrblaskor med "naturligt snygga" kvinnor i, har i Tyskland korat Charlotte till världens osexigaste kvinna enligt Annika Marklund. Japp, tänk dig själv att bli rankad under t ex Angela Merkel (som trots sin stil icke är att förakta som politiker), Christine Licht, Margareta Winberg och Maggie Thatcher... Allt detta för att hon skildrar en bild av kvinnan, som inte tål att vikas ut på mittuppslag i Playboy eller FHM. Ja, fy på sig. Jag instämmer bland de som anser att "utmärkelsen" handlade om att "RÖR INTE VÅRT 'NATURLIGA' RUNKOBJEKT!!!" Eller formulerat som tidens budord från tidningsonanister; "Du må icke antyda eller påtala att damen jag runkar till är retuscherad, IRL och i datorn!"
Säg inte högt att fantasin bara finns i... fantasin. Eller att min flickvän/fru/älskarinna sannolikt inte kommer att se ut sådär, och inte heller behöver göra det. Det blir väl för jobbigt för alla karlar, som själva aldrig satt en rakhyvel mot kroppen längre ner än under hakan och som stoltserar med bakåtsträvande hårfäste och änkebuk, att acceptera att kvinnor också är människor och att vi också har rätt att vara "som vi är".

Jag tycker vi borde säga tack till Charlotte. Inte för att hon skriver om en anusoperation eller en kvinna med speciell sexuell smak. Utan för att hon vågar lyfta fram det orakade, oförskönade i en kvinna. Det behövs fler påminnelser om att vi faktiskt inte skapades på det sättet man kan få oss att se ut med botox, skalpell, silikon, restylane, epilering och till sist när inget annat hjälper Photoshop. Och framförallt, vi har rätt att vara sexuella och anse oss sexiga även när vi går emot tidens retuscherade ideal!

5 kommentarer:

Lisa sa...

Fan vad bra skrivet!
I min kvinnliga hjärna är det obegripligt hur Charlotte Roche skulle kunna klassas som osexig. Om männen inte klarar av att deras retuscherade Playboybrud-runkfantasier faktiskt är frustande fysiska kvinnor med samma kroppsfunktioner som de själva, så är det väl inte hennes fel.

Kvinnokroppen är URsexig i all sin fysiskhet, med eller utan rakhyvlar, vax, restylane, hårfärger och inte minst utan retuschering. En verklig och naturlig kvinna kommer i mina fantasier alltid komma före en retuscherad tidningsbild - men så är jag kvinna också.

Den naturliga kvinnan är just det: Naturlig. Och det är übersexigt!

Callisto Nightshade sa...

Jag har sällan sett ett omslag på dessa tidningar som gjort att jag skulle velat köpa tidningen. Än mindre har jag känt mig upphetsad av töserna på bilderna. Men som du säger också, Lisa, så är jag ju kvinna. Jag vet vad som finns och inte finns på en kvinnokropp, och både accepterar och dyrkar det.

Callisto Nightshade sa...

Jo förresten, köpte Slitz en gång för att de hade en artikel om Öst-Europeisk organiserad brottslighet. Jag läser bara artiklarna. Haha.

J.N sa...

Jag var tvungen att googla hur hon såg ut om hon var så osexig men jag blev djupt besviken eftersom hon ser bra ut...

Callisto Nightshade sa...

Ja, visst är det surt att hon råkade se bra ut? Visar ju bara på hur bitterkukarna i Tyskland inte har fattat grejen. Man kan inte osexigstämpla som straff. Man är sexig eller inte. Oavsett vad som står i FHM. Ja, faktiskt. Sorry, boys.