lördag 23 februari 2008

Svalt ihjäl Benjamin, 5 månader

Jag fick läsa texten flera gånger, men till slut trillade polletten, om än högst motvilligt, ner. Jag hade uppfattat rätt. Någonstans på denna planet fanns alltså på riktigt detta hemska par, som låtit sin fem månader gamla baby sitta fastspänd i en barnstol som de sedan placerat i barnsängen, i åtta dygn. De bara spände fast bebben och satte sig i soffan och slappade, spelade spel och kollade på film. I ÅTTA DYGN!!! Utan att se till barnet, som dog av svält, fastspänd i en stol, nerkletad i sin egna urin och avföring, satt de och levde sitt slappaliv. Om inte detta aktualiserar frågan om föräldrakörkort och föräldrautbildning så vet jag inte vad.

MEN HUR F-N ÄR MAN FUNTAD när man kan bortse från att man har ett barn som behöver en mest av allt i livet? Hur kan man föda fram ett liv och sedan spänna fast det och skyffla undan det för att få vara ifred med sin dumburk? Nej, alla ska inte tillåtas skaffa barn, eller ha barn. Det är svårare att få ha hund och bil idag än att få ta på sig ansvaret för en helt ny individs tilkomst och uppväxt. Prioriteringarna sitter på sniskan i vårt samhälle.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Men fy fan! Man måste ju ha en allvarlig störning om man kan göra så mot sitt barn! Vidrigt. Kastrera/sterilisera dem båda!

Callisto sa...

Amen.
Vissa borde beläggas med reproduktionsförbud.