fredag 15 februari 2008

Droger och gäng målsättningen i livet?

På vagnen hem idag hörde jag ett par tonårskillar, möjligen i högstadieåldern, snacka högt och vitt och brett om hur de sålt hasch och GHB och man kunde verkligen höra hur HÄFTIGA de tyckte de var.

Och så pratade de om hur de skulle skaffa sig respekt (gissar att det går ut på att i grupp spöa någon på mellanstadiet...) för att komma med i något av de topp-tio-rankade gängen. Tjena... Så det finns et rankingsystem för kriminella gäng? Man lär sig nya saker varje dag.

Sa till dem innan jag klev av att det hade varit roligare att höra dem prata om sina framtidsplaner istället för att kränga droger och ansöka om medlemskap i gäng. De blev faktiskt tysta ett tag. En försökte se sådär "vad är du för en trist kärring" ut, men lyckades inte så bra. Tänk om någon vuxen i deras närhet hade odlat tanken hos dem? Tanken på att bli någon och inte bara kränga/använda substanser och sedan bli någons knulldocka på en anstalt med en hjärna stor som en valnöt och ett rövhål stort nog för en kokosnöt att passera på tvären?

Blev faktiskt riktigt illa berörd av dessa pojkars syn på vad som gjorde livet värt att leva. Själv pundar jag på dans, och försöker kränga min drog till så många som möjligt.

Inga kommentarer: