tisdag 2 november 2010

Billigt att våldta barn i Sverige

Läser med växande irritatoin artikeln i SvD om hur domarna föll i rättegången mot de män som utnyttjade en 14-årig förståndshandikappad tjej. Det var inte särskilt många år sammanlagt för alla som dömdes som blev notan, och många av de åtalade gick fria.

18(*!!!*)-åringen som anses ha varit huvudman i denna vidriga soppa fick ETT ÅRS FÄNGELSE!!! För koppleri. Hur det ens kan bli fråga om koppleri i ett fall där kvinnan i fråga 1) inte ens fyllt 15 och 2) är förståndshandikappad går mig fullkomligt förbi.

Vi pratade i förrgår apropå dessa underligt korta domar om att det inte var så lätt att hamna i finkan i Sverige som man skulle kunna tro. Vi kom fram till att det var lönlöst att försöka med misshandel, våldtäkt eller mord. Det man skulle göra var att distribuera en ny svensk film via Piratebay.org om man ville vara helt säker på att få hela rättsapparaten på sig med tungt artilleri och medialt gångbara straffskalor. Möjligtvis skulle narkotikabrott kunna fungera. Lite läskigt ändå att vi alla var överens om att det är löjligt billigt att skada en annan människa i Sverige. Särskilt om det är en kvinna, och våldet "av sexuell karaktär".

2,5 år fick den man som våldtog en tioåring han satt barnvakt för. Han ska också betala det löjligt låga priset 75 000kr i skadestånd till flickan. Det täcker inte ens de terapitimmar hon kommer att behöva framöver. Och jag höll på att sätta i halsen när jag läste att man ansett att det funnits försvårande omständigheter (mannen var god vän till familjen...). Ändå landade man på 2,5 år som straff. Det är då inte dyrt att våldföra sig på kvinnor eller barn i det här landet.

5 kommentarer:

Hedda sa...

Situationen är ännu värre än man kan tro. Som följd av den obligatoriska frigivningen efter avtjänandet av två tredjedelar återstår bara 8 månader av ett ettårigt straff. Minus häktningstiden.

Ett skämt, således.

elina sa...

Barn är inte mycket värda, speciellt om man är utvecklingstörd. Är också upprörd över hur billigt det alltid är att våldta barn. Har arbetat som kurator för missbrukare och alla (vartenda en) av heroinisterna var våldtagna eller incestdrabbade i barndomen och många av de av andra missbrukare. Så - de återkommer ...

Anonym sa...

Åklagaren skulle ha slängt med en anklagelse om att männen dessutom hade fildelat någon Beck-film.

Då hade straffet garanterat blivit förlängt med 2 års fängelse och miljoner i böter.

Nej, att våldta ett barn är inte så farligt längre enligt den mutade rättsstaten.

Anonym sa...

Huvudmannen är dessutom bror till en av tjejerna som förra året åtalades för att ha sålt en annan 14-årig förståndshandikappad flicka mer än 100 ggr. Den tjejen fick 150 dagars samhällstjänst....

Callisto sa...

Bargain price på vissa brott... Och då på några av de mest avskyvärda brotten man kan tänka sig. Om det nu är bevisat att brottet begåtts, varförvarförvarför i hela världen svetsar man inte igen dörren för gott när man väl låser in dem? Jag ser inte mycket potential till att bli normal samhällsmedborgare om man kunnat tänka sig att köpa knulltid med en förståndshandikappad minderårig. Då måste rätt många skruvar vara lösa, loss och borta, om man säger så.