torsdag 27 maj 2010

Tarvligt påhopp på Madeleine

Aftonbladets Åsa Linderborg ventilerar sin avundsjuka och missunnsamhet. Hon lyckas på få tarvliga rader ge uttryck för komplett avsaknad av empati för prinsessan Madeleine, och raljerar över divalater, när sessan ställt in sina uppdrag fram till kronprinsessans bröllop. "Författningsskyddade divalater" kallar Linderborg Madeleines frånvaro. Och hon ondgör sig över att Madeleine inte behöver ringa Försäkringskassan när hon ställer in uppdrag.

Jag för min del är glad för Madeleines skull. Glad för att hon har möjlighet att unna sig lite andrum när det stormar som värst i hennes liv. Skulle tro att Linderborg också skulle vilja ha möjligheten. Det handlar inte om divalater, utan att kunna vara människa och må dåligt ibland. Det är inte heller Madeleine som bestämt att hon inte behöver ringa Försäkringskassan när hon inte kan genomföra uppdragen. Åsa Linderborg skulle kanske fundera på hur ledsen hon själv (inte) hade varit om hon hade kunnat skapa lite fritt utrymme omkring sig vid behov.

Jenny Alexandersson på Aftonbladet konstaterar i alla fall att det nog inte är för vilken skitsak som helst som kungahuset låter prinsessan ställa in sina uppdrag. Skönt att någon förstår att även kungliga är människor. Oavsett vad man tycker om monarki, eller om vårt kungahus, så är de också människor av kött och blod, och med känslor och ibland stormar det mer än vad man kan hantera. Det är så, för oss alla. Jag har egentligen inte tänkt igenom det här med monarki eller inte, och vad som är bäst för Sverige på det planet. Men hursomhelst så är de också människor. Först och främst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo visst är det skönt om alla som mådde dåligt kunde ta lite ledigt med full lön. Jag förlorade min pappa nyligen, och jag hade gärna varit hemma några veckor så jag kunde ha fått ordning på livet igen, men jag är inte född med silversked i munnen så jag hade inte den möjligheten. MEn skönt att du kan unna henne det, som du kanske förstår så gör jag inte det, men vad bra att alla kan olika åsikter i en fråga, då bli livet mera spännande................ /Fredrik Appelberg

Anonym sa...

Bra rutet och helt rätt! Tillägg till anonym: alla som jobbar i Sverige har rätt till semester. Varenda en.