onsdag 22 september 2010

Vad kostar en man?

Hanne Kjöller har kontrat på SD:s utspel om att man nu minsann ska räkna ut vad invandrare kostar. Jag är ingen jättefan av Hanne annars, men här får hon till det klockrent. Nä, blåklockrent till och med. Rätt i planeten. Hon sågar SD:s argument om att invandrare är mer kriminella med att förklara att gruppen MÄN är mer rätt igenom överrepresenterad i brottsstatistiken än någon annan urskiljbar grupp. Så Hanne undrar helt enkelt vad en man egentligen kostar. Och jag håller med, med argumenten för att över huvud taget räkna ut något så känns det mer motiverat än att räkna på "invandrare" eller "muslimer". Väntar med spänning på att SD ska bemöta Hannes känga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gode gud! Här visar Hanne Kjöller varför feminismen är en så galen ideologi. De använder samma hatpropaganda som Sverigedemokraterna.

Anders Bergström sa...

Män bidrar i snitt med två miljoner kronor mer i skatt under en livstid:
http://www.scb.se/statistik/_publikationer/BE0801_2005K03_TI_06_A05ST0503.pdf
Så om man bara ser till pengar så är nog den viktigaste frågan att ställa sig hur mycket kvinnor kostar oss andra och vad vi kan göra åt det? ;-)

Callisto sa...

Anders, när vi tjänar lika mycket för samma och liknande jobb så jämnar det nog ut sig. Men tack för siffrorna. Blir roligare med debatt när folk bemöter sak med sak. :)